RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

До України з Росії втік фігурант гучної справи

В Україні попросив політичний притулок фігурант гучної справи організації "Новое величие" Сергій Гаврилов, який перебував під домашнім арештом.

Про його втечу з Росії повідомляє агентство ТАСС з посиланням на джерело в силових структурах.

"Перед черговим засіданням в Люблінському районному суді покинув територію РФ і попросив політичного притулку у влади України", - сказало джерело.

У свою чергу видання "Грани.ру" повідомляє, що Гаврилов виїхав через КПП "Сеньківка" на стику кордонів України з російською та білоруською межами.

Українські прикордонники 22 жовтня повідомляли, не називаючи прізвище, що 26-річний росіянин попросив політичний притулок після проходження кордону. Хлопець в ході бесіди заявив, що переслідується в Росії за участь в акціях протесту проти чинної влади.

Нагадаємо, учасників "Нового величия" затримали в березні минулого року і звинуватили в організації та участі в екстремістській спільноті. Всі вони нібито збиралися захопити владу в Росії шляхом державного перевороту. Для цього, за версією слідства, активісти влаштували кілька поїздок до Підмосков'я для тренувань зі стрільби і метання "коктейлів Молотова".

За словами самих обвинувачених, ідею створення спільноту їм підказали провокатори з ФСБ.

Як повідомляв "Апостроф", минулого тижня в московському суді обвинувачені у справі "Нового величі" Руслан Костиленков і В'ячеслав Крюков порізали собі вени, після того, як суддя відхилила клопотання про зміну запобіжного заходу. Хлопці перебувають під вартою з березня 2018 року.