RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Прийшла помститися за загиблих друзів: опубліковано фото і розповідь молодої українки з ЗСУ

23-річна жителька Луганщини Катерина залишила навчання і пішла на передову, щоб помститися за смерть друзів, які загинули у російсько-українській війні.

Про це повідомляється у спільноті "Офіційна сторінка 92-ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка" у Facebook.

Катерина родом зі Сватового, що на Луганщині. Тепер вона військовослужбовець 92 ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка. Дівчина гармонійно влилася в колектив, знайшла порозуміння з командирами та колегами. Є побратими, які для неї стали прикладом, а є й такі, кого Катерина вже і сама може навчити та допомогти.

"У цивільному житті цього не розкажуть і не опишуть. Обстріли та загибель побратимів найважче і найстрашніше. Ти йдеш на війну з бажанням помститися за своїх друзів, а потім розумієш, що все набагато складніше. Більш ніж за два роки війни я стала іншою. З одного боку загартованішою, сміливішою, бо доводилось і поранених і вбитих витягати, виживати в різних умовах, а з іншого – більш сентиментальною, адже біль не вщухає", - розповідає дівчина.

У свої 23 роки Катя боєць з досвідом і водночас тендітна пані, яка мріє про нехай маленький, але затишний , облаштований своїми руками будиночок в селі.

"Мій дім буде білий, з червоними великими маками по кутках, з українським орнаментом та живими трояндами, що в’ються. Позаду невеличкий сад і господарство: корова і свині. Можливо, це банально, але така моя мрія", - ділиться дівчина.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 4 жовтня в результаті обстрілу на Донбасі загинув 33-річний старший солдат Олег Ремінний.