RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Український генерал пояснив, як дати відсіч при масштабному наступі військ Путіна

Головне завдання України в разі настання російських військ - організувати територіальну оборону.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос.

За його словами, потенціал Росії занадто великий. Вона може здійснити агресію проти України, але їй потім вкрай важко буде утримати все під контролем.

"Тому для Кремля дуже важливо - як можна швидше поставити тут маріонетковий уряд, який почав би танцювати під їхню дудку. Їм буде ще простіше домогтися успіху, якщо вони заздалегідь зроблять так, щоб ми один одного ненавиділи. Ми повинні якомога швидше організувати реалізацію програми п'яти кроків", - зазначив Кривонос.

Він пояснив, що програма п'яти кроків (затверджена указом президента №200 від 7 травня 2019 роки) - як раз і включає організацію руху опору, територіальної оборони, військово-патріотичне виховання молоді, інформаційну протидію РФ і довійськову підготовку населення.

Як зазначив генерал, в рамках допризовної підготовки школярі старших класів опановуватимуть спеціальності подвійного призначення - ставати зв'язківцями, водіями, ремонтниками. Те, що може стати в нагоді і в мирний, і у військовий час.

"Головне завдання - це підготувати нашу молодь. Людей нашого з вами віку перевиховувати набагато складніше. А через 10-15 років ми отримаємо покоління, яке вже не знатиме, що таке РФ і російська мова", - сказав Кривоніс.

За його словами, президент України розуміє масштаб можливого наступу, тому підтримує ідею створення територіальної оборони.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Росія готова атакувати Україну, але в Кремлі вибрали інший шлях - Сергій Кривонос".