RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії спробували виправдатися за розграбування українських кораблів

Росія намагається виправдатися через те, що на захоплених в Керченській протоці в кінці 2018 року кораблях "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" зникли не тільки дорога техніка й обладнання, але й, навіть, спідня білизна екіпажу.

Про це в ефірі ObozTV розповів адвокат українських моряків Микола Полозов.

"Як мені пояснили слідчі, через вологість і умови утримання – кораблі були без догляду – частина речей, які там залишилися, були дуже сильно пошкоджені... Простіше кажучи, деякі предмети одягу згнили. Тому вони не стали їх віддавати, а знищили. Кораблі фактично 10 місяців були без нагляду.Їх пришвартували в Керчі, де прикордонний мол. Провели на них якісь слідчі дії, вилучили все, що необхідно. І вони ось так і стояли", – розповів Полозов.

Адвокат також зауважив, що із захоплених кораблів забрали не лише всі боєприпаси, штатне озброєння та особисті речі екіпажу, але й зняли радіонавігаційне обладнання. Полозов припускає, що американська розробка зацікавила російську військову розвідку.

Нагадаємо, що 18 листопада 2019 року Росія передала Україні військові кораблі, захоплені поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року. Катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" повернулися в напіврозібраному стані та без бойового запасу.

"Апостроф" раніше повідомляв, що в мережі фотожабами висміяли вкрадену Росією сантехніку з захоплених українських кораблів.