RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Польщі затримали українця за підозрою в підготовці теракту: перші подробиці і фото

У Польщі агентство внутрішньої безпеки затримало українця-ісламіста Максима С., який збирався підірвати замінований автомобіль під торговим центром в місті Пулави.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на TVP.info .

Українець два місяці тому перейшов в іслам і змінив ім'я на Мохаммед. Він зустрічався з декількома людьми, які могли допомогти йому в реалізації плану, збирав різні речовини, шукав в інтернеті контент, пов'язаний з виготовленням вибухових пристроїв.

Також він збирався купити автомобіль, який міг бути використаний для теракту.

Чоловік знайомився з матеріалами терористичного характеру, а про свої плани розповідав колегам і особам зі свого оточення.

Перебуваючи у Варшаві, чоловік тісно спілкувався з іноземцями, які представляють радикальний підхід до ісламу. Він підтримував зв'язки з вихідцями з Таджикистану, а також громадянами Російської Федерації чеченської національності.

Українець був затриманий 4 грудня, з 6 грудня тимчасово заарештований. Йому загрожує до 5 років в'язниці.

Фото: Telegram

Нагадаємо, що в Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України затримали жителя міста Кам'янське , який за завданням спецслужб РФ в соцмережах закликав до вчинення терористичних актів в День Переваги та Свободи, який відзначається 21 листопада.