RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Умовні" докази в справі Шеремета: розкриті результати експертиз по арештованим

Результати експертиз у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета є умовними і повністю не свідчать про провину підозрюваних Андрія Антоненка, Яни Дугарь та Юлії Кузьменко.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Слідство. Інфо".

У розпорядженні журналістів з'явилися письмові результати трьох експертиз, на які й посилався міністр МВС Арсен Аваков, коли говорив про докази винуватості підозрюваних.

Експертну комісію очолив завідувач відділу психологічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Юрій Ірхін. Разом зі своїм заступником Андрієм Семенцем він проводив психологічне дослідження зображених на відео жінок. Експертиза підтвердила, що Юлія Кузьменко та жінка, яка увечері 19 липня 2016 року заклала під авто Павла Шеремета вибухівку, одна й та сама особа.

Інша експертка — Катерина Педько, судовий експерт лабораторії криміналістичних видів досліджень робила портретне дослідження. Вона вважає, що люди на відео та підозрювані - неідентичні.

Експертиза ходи, проведена британцем Іваном Бірчем, вважає докази достатньо-умовними.

Крім того, Іван Бірч провів ще одне комплексне дослідження. І його результати узагалі ставлять під сумнів усю доказову базу, яка наразі існує у правоохоронців. Крім того, експерт стверджує, що закладала вибухівку та приводила її у дію одна й та сама жінка. Однак, у справі проходять дві жінки - лікарка-кардіохірург Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.

"Апостроф" повідомляв про те, що Юлія Кузьменко - головна підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета - має беззаперечне алібі.