RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У МВС порушили справу про можливе стеження за послом США в Україні: подробиці

Національна поліція України звернулася за сприянням до Федеральному бюро розслідувань (ФБР) для розслідування ймовірної стеження за колишнім послом США в Україні Марі Йованович, яка фігурує в справі про імпічмент Дональда Трампа.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Як сказано в повідомленні, в МВС взяли до відома матеріали, опубліковані 14 січня слідчими Палати Представників Конгресу США про можливе незаконне стеження на території України за колишнім американським послом Марі Йованович. Зокрема, мова йшла про стеження і ймовірне втручанні в роботу її електронних гаджетів приватними особами на замовлення громадян США.

"Національна поліція України за фактом їх публікації початку кримінальні провадження у ч. 2 ст. 163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції) і ч. 1 ст. 182 (Незаконне збирання, зберігання, використання конфіденційної інформації про особу, порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні МВС.

У МВС сподіваються на співпрацю з ФБР США в розслідуванні цієї справи. До американської спецслужби вже направлено запит на всі матеріали та інформацію про осіб, які можуть бути причетні до цього можливого кримінального злочину. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував американській стороні взяти участь у такому розслідуванні

"Наша мета - оперативно-слідчим шляхом перевірити, чи дійсно був факт порушення українського та міжнародного законодавства. Тоді має бути відповідне реагування. Або ж це була просто бравада і фейк в неформальній бесіді двох громадян США", - підкреслили в МВС.

Як повідомляв Апостроф, колишній посол США в Україні Марі Йованович на слуханнях в Конгресі назвала причиною свого звільнення відмову збирати "компромат" на Джозефа Байдена - ймовірного конкурента Дональда Трампа на президентських виборах.