RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Затримання важливого фігуранта справи Гандзюк: розкрито подробиці спецоперації

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив про затримання в Херсонській області організатора злочинної групи, яка причетна до смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк. Затриманим, ймовірно, є Ігор Павловський, колишній помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука.

Про деталі проведеної операції Руслан Рябошапка повідомив в відеокоментарі на сайті СБУ.

"Офісом генерального прокурора разом зі Службою безпеки проведено ряд комплексних заходів щодо протидії організованій злочинності в місті Херсон. Зокрема, проведено 35 обшуків і повідомлено про підозру 9 особам", - повідомив зокрема генеральний прокурор.

За його словами, злочинна організація займалася залякуванням, побиттям і знищенням майна наших громадян.

"Особа, яка підозрюється в створенні цієї організації, затримано, йому повідомлено про підозру, на даний момент він доставляється в один із судів Києва для обрання запобіжного заходу", - уточнив Руслан Рябошапка.

Процесуальні дії проводилася з метою розкриття злочину, пов'язаного з нападом на Катерину Гандзюк.

Попутно в ході відпрацювання херсонського регіону з метою протидії організованій злочинності було розкрито два розбійних напади і затримано особу, який перебував у розшуку у зв'язку з ще одним злочином.

Генпрокурор не назвав прізвища підозрюваних у справі Гандзюк.

Як повідомляв "Апостроф", в Херсонській області провели спецоперацію з метою припинення діяльності злочинної організації, яка здійснювала в регіоні насильство над особами і підпали чужого майна, в тому числі у справі Катерини Гандзюк.