RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Телеканал "1+1" потрапив у мовний скандал: в мережі хвиля гніву

На телеканалі "1+1" заявили, що зняли всі комедії для нового сезону на українській мові, а мелодрами - російською.

Про це розповіла в ході презентації нового сезону мовлення продюсер серіалів і фільмів каналу Олена Єремеєва, передає "Телекритика".

Продюсер вказала, що згідно з аналізом каналу, українська мова нібито краще звучить в комедіях, в той же час у мелодрамах сприймається важко.

"Знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, вельми непросто. За нашими спостереженнями, мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії. Продукти у весняному сезоні ми зробили російською мовою, тому що українська складніша для цього жанру. Артистам поки важко працювати українською. Це збільшує тривалість створення, що потім впливає на бюджет", - зазначила Єремеєва.

Керівник бізнес-одиниці "Телевізійний бізнес" "1+1 медіа", генеральний продюсер каналу Максим Кривицький зазначив, що телепродукти українською мовою зовсім не продаються за кордон.

"Україномовні серіали зараз показують тільки на території України, без продажу за кордон. Для продажу потрібно виробляти на російській мові. Серіали, які вимагають адаптації на російську, не закладені в бізнес-модель як потенційний продукт для продажу", - заявив він.

У мережі на подібні заяви відреагували різко негативно, заявивши, що такі слова про українську мову принижують національну гідність.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат "Слуги народу" Олександр Ткаченко на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявив, що записи прослушки прем'єра Олексія Гончарука перебували на комп'ютерах телеканалу "1+1".