RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Снайпер бачив, що це медик: з'явилися подробиці загибелі жінки-волонтера на Донбасі

Снайпер противника, який 1 лютого в зоні бойових дій на Донбасі вбив військового медика 33-річну Клавдію Ситник, бачив на формі у жінки розпізнавальний знак медпрацівника.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на матеріал "Фактів".

1 лютого біля села Новотошківське Луганської області якраз активізувалися російські окупанти. Клавдію Ситник викликали до бійця, який відчув себе погано. Жінка побігла до бліндажа, де її чекав боєць, але поблизу розірвався снаряд. Осколки снаряда, що розірвався потрапили їй в праву ногу і ліву руку. Клавдія спіткнулася, але тут же піднялася і пішла далі. Через кілька секунд снайпер бойовиків, який бачив військового медика в приціл, натиснув на курок. Куля увійшла в тіло вище бронежилета і пробила серце. Медик померла під час евакуації.

"Клавдія пішла на фронт, тому що була великою патріоткою. Туди так просто не рвуться. Якби їй потрібні були гроші, поїхала б на заробітки за кордон. Вона пішла рятувати людей, що робила і в мирному житті", - сказав головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги в Зачепилівці, де в мирний час працювала загибла військова, Ольга Омельченко.

Як писав "Апостроф" раніше, за перший місяць 2020 року на Донбасі загинули 11 військовослужбовців Збройних сил України.