RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Сцена, маскарад і фрукти: в Києві проводять акцію за відставку Ситника

У понеділок, 17 лютого, біля будівлі НАБУ триває мітинг громадських активістів з вимогою негайної відставки директора агентства Артема Ситника.

Про це повідомляє "Уніан".

За інформацією ЗМІ, акція має назву "Сніданок з корупціонером". Повідомляється, що активісти підігнали до будівлі фури, яку використовують як сцену. Крім того, біля входу в НАБУ за столом з екзотичними фруктами і напоями сидить активіст в масці з обличчям Ситника.

"Біля входу в НАБУ за столом з екзотичними фруктами і напоями сидить активіст в масці з обличчям Ситника, що символізує елітний відпочинок директора НАБУ на мисливській базі в Сарнах з дорогим алкоголем, делікатесами і розбитими квадроцикламі, який був оплачений за чужий рахунок", - йдеться в повідомленні.

За планами організаторів, акція є безстроковою і буде тривати до звільнення Ситника.

13 грудня 2019 року директор НАБУ Артем Ситник програв апеляцію в Рівненському апеляційному суді щодо рішення Сарненського суду Рівненської області, який визнав директора Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області. Після цього Ситник був офіційно внесений до реєстру корупціонерів НАПКА. У Верховній Раді України розглядається проект постанови про звільнення Артема Ситника, під яким зібрано 216 підписів народних депутатів.