RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Для бійців ЗСУ створюють новий захист: опубліковано фото

Для воїнів ЗСУ готують новий зразок бронежилета модульного, який знаходиться в процесі вдосконалення.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс "АрміяInform".

Висловили зацікавленість у захисті для військ три виробника, один з який іноземний. Дослідні партії виготовляють відповідно до розробленого технічного опису "Бронежилет модульний", автором якого є постійне діюча група фахівців ЗСУ.

Перші військові (дослідні) випробування партії від одного з виробників вже пройшли. Результати позитивні - зразок бронежилета зазнав значних змін, орієнтовно на 50%. У зв'язку з цим виріб випробовують у військах повторно. Що стосується інших виробників - їх продукцію випробовують в місячний термін після надання дослідних партій.

"Перед нами стоять два основних завдання по модифікації цього виробу. Перше: за результатами військових (дослідних) випробувань розробити вимоги до чохла бронежилета модульного. А саме: визначити модель чохла і показники якості матеріалів, з яких його виготовляють. А другим завданням є, по результатам балістичних випробувань, встановити вимоги до плити. Найголовніше - це методи перевірки плити", - розповів начальник управління розробки речового майна ГУ РСМЗО ЗС України підполковник Віталій Рябов.

За його словами, в новому зразку модульного бронежилета застосована система швидкого скидання, що є обов'язковою складовою для таких виробів в країнах НАТО.

"Плита - жорсткий бронеелемент типу stand alone відтепер перевірятимуть окремо. Плануємо ввести перевірку до дії теплового впливу чохла бронежилета, а також ввести методики перевірки його властивостей після намочування", - зазначив Рябов.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото тестових зразків нової форми для Збройних сил України.