RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

ЗСУ можуть отримати зброю, здатну зірвати висадку російського десанту: названо терміни

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець розповів, що в 2020 році Збройні сили України (ЗСУ) можуть отримати ПКР "Нептун", але за умови достатнього фінансування.

Про це повідомляє "Апостроф".

"Створення зброї - це не приготування млинців або вареників в темпі "захотів-зробив". Ми очікуємо, що влада, Міністерство оборони,"Укроборонпром" зрозуміють значення проекту "Нептун". Я хочу, щоб в цьому році ми створили передумови для створення хоча б одного мобільного дивізіону, який буде закривати питання в акваторії Азовського моря. Фактично, тільки потенціал "Нептуна" дозволяє нам зірвати можливість висадки російського десанту на певних ділянках. Це нагальна потреба, і для цього потрібно докласти зусиль для завершення і спитаній і створення бази для виготовлення цього зразка", - вважає він.

Він розповів, що інші напрямки стосуються поліпшення засобів зв'язку і управління армією.

"Третій елемент - це засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ). Не дивлячись на те, що в звіті уряду йде перелік продукції, що закуповується, техніки, там з'являються кошти РЕБ - близько 40 зразків, виготовлених в Україні. Але ці кошти за своєю потужністю недостатні, щоб реально прикривати війська на поле бою і мати ті можливості, які є у російських засобів РЕБ в зоні зіткнення", - розповів Згурець.

За його словами, розвиток засобів РЕБ, яке дозволить зірвати наступ російських військ, заглушити їх зв'язок, придушити їх команди, набагато важливіше, ніж збільшення кількості танків в форматі наших механізованих або танкових бригад.

Згурець вважає, що питання не в нових розробках, а в доведенні до серійного виготовлення тих зразків, які вже пройшли державні випробування або знаходяться на етапі завершення цих випробувань, зокрема "Вільха-М".

Повний текст матеріалу "Апострофа" читайте тут: Виробництво бронетехніки в Україні знаходиться в ступорі, всі терміни зірвано - Сергій Згурець.