Перехворіємо майже всі: озвучено прогноз щодо коронавірусу в Україні

З огляду на швидке поширення коронавірусу і дуже простий спосіб його передачі, більшість жителів України ризикує перенести хворобу, яку він викликає, в різних формах.

Таку думку висловила на своїй Facebook-сторінці лікар-онколог Тетяна Рослякова.

"Ми перехворіємо майже все, в легкій або середній формі, це неминуче, враховуючи швидке поширення і дуже простий спосіб передачі. Але старі, ослаблені іншими хронічними захворюваннями люди, онковиздоравлюючі на етапі хіміотерапії-ось вкрай висока група ризику щодо найбільш грізних ускладнень", - написала медик в своєму пості.

За її словами, київські реанімації заповнюються пацієнтами з пневмоніями, що вказує на те, що випадків зараження коронавірусом в Україні може бути більше, ніж повідомляє офіційна статистика. Однак, навіть пацієнтам, які перебувають з пневмонією в реанімаціях київських лікарень, не роблять тест на COVID 19, посилаючись на відсутність епідемічного анамнезу.

"В результаті пацієнтці, що знаходиться з п'ятниці в реанімації однієї з міських Київських лікарень з двобічною пневмонією, після довгих роздумів, напевно, керівництва клініки, адже тестів отримали всього 11 - таки провели тестування у вівторок і підтвердили COVID 19. В п'ятиденному контакті виявилися природно всі співробітники відділення, які, звичайно ж, працювали без засобів додаткового захисту, а відповідно їхні родичі, друзі, та самі множте на скільки хочете", - описує картину поширення коронавірусу Тетяна Рослякова.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розгортається ажіотаж навколо медичних масок через загрозу поширення коронавируса.