RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Хто продає валюту онлайн і як її купити: детальна інструкція

В Україні через епідемію коронавірусу продовжує рости курс валют і, за прогнозами експертів, гривня і далі буде знецінюватися. В такий час народ традиційно більше довіряє іноземним валютам, але купити їх зараз стало набагато складніше.

У банках і обмінних пунктах практично неможливо придбати долар, про що вже заявили в НБУ.

У регуляторі заявили, що разом з банками шукають альтернативні шляхи доставки готівкової валюти в Україну. Але поки в українців залишається один варіант - купувати долари онлайн.

Придбати валюту онлайн можна в державних "ПриватБанку", "Ощадбанку" і "Укргазбанку". Також це можна зробити в недержавному "Монобанку".

Для покупки валюти онлайн вам потрібно бути клієнтом банку і мати гривневу і валютну картку. Деякі банки пропонують замовити валютну картку онлайн, але більшість банків відкривають карти тільки оффлайн, коли клієнту потрібно прийти для цього в відділення банку.

Якщо у вас є обидві картки, то обмін валют можна виконати на сайті або в мобільному додатку банку.

Як купити валюту в мобільному додатку "Приват24":

Для цього на головній сторінці натискаємо на курс валют, який розміщено в верхній частині. Натискаємо на рядок (обведено червоним) і перед вами відкриється список валют. Вибираємо потрібну валюту.

За допомогою стрілок вибираємо операцію обміну: перевести гривні в долари або ж навпаки. Тиснемо на кнопку "Продати UAH" або "Продати USD".

На сторінці з картою вам потрібно визначитися, з якою карти повинна бути списана сума і на яку зарахована. Вказуємо суму і тиснемо "Продовжити". Кошти з'являться на картці через кілька хвилин.

Як купити валюту онлайн в "Монобанку":

Карту в цьому банку можна отримати через мобільний додаток, але вона буде віртуальною. Для цього на головній сторінці треба натиснути на напівпрозору емблему у верхній частині екрану і потягнути вниз.

Після цього тиснете на панель "Нова карта" і вибираєте "Валютні карти". Після цього тиснете на кнопку "Хочу карту в валюті" і карта буде створена. Така карта безкоштовна, а якщо хочете звичну пластикову карту "Монобанку" для доларів, то вона коштує 150 гривень.

Якщо обидві картки активовані, то знову тиснете на той же значок у верхній частині екрану на головній сторінці та вибираєте валютну картку. Тут у вас буде інформація по карті. Натискаєте на рядок "Поповнити свою карту".

Тепер вам потрібно вибрати, звідки мають надійти гроші на доларову картку. Ми переводимо із гривневою карти.

У вікні, потрібно ввести суму, яку потрібно списати із гривневою карти. Натискаємо кнопку "Відправити". Кошти надійдуть через кілька хвилин.

При бажанні онлайн можна перевести долари назад в гривні. Зняти долари готівкою можна в банку або в валютних банкоматах, які в Україні зустрічаються рідко.

Детальніше про те, який курс валюти варто чекати до літа, читайте в матеріалі "Апострофа": Долар в Україні продовжує дорожчати: яким буде курс до літа.