RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Як працює паніка при карантині: в мережі розповіли про показовий випадок "голоду" в Києві

Деякі кияни доносять до своїх батьків пенсійного віку, що не залишають своїх квартир, викривлену інформацію щодо карантину, черг у магазини та дефіциту товарів, що дає простір для поширення дезінформації відносно реального стану справ.

Про це написав у себе на Facebookекс-народний депутат Виталій Чепинога.

Так, він розповів про дівчину, яка в магазині розмовляла по телефону з матір'ю і повідомила їй про "великі черги" бажаючих замовити продукти через телефон. Екс-депутат написав, чим такі чутки можуть закінчитися (авторський стиль збережено).

"Як працює паніка. Вчора чув, як по телефону дівчина казала: "Ма, продукти можна тільки замовить по телефону. А очередь там - аж на два тижні. І хоч помирай з голоду"... А "ма" потім розкаже сусідам, що в Києві голод і нікого не випускають в магазін. А сусіди передадуть далі по "спорченому телефону", що в Кийові міліція з овчарками ходе по квартірах, перевіряє, хто скільки їсть, одбирає в людей посадкову картоплю і сушені яблука на узвар... Так до вечора Київ, диви, і вимре до ноги весь... PS: дівчина, кстаті, в цей момент вибирала віскі", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше очільник главку поліції Києва закликав владу ввести в місті комендантську годину у нічний час.