RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

Під Вінницею розгорівся гучний скандал через звіряче вбивство чиновником собак: фото

Під Вінницею в селі Гран Гайсинського району місцевий житель звинувачує сільського голову у вбивстві двох собак.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Vlasno.info.

За словами Віталія Мар'янчука, 28 березня біля свого будинку він почув два постріли. На задньому дворі стояв автомобіль сільського голови, поруч лежали дві застрелені собаки.

За даним фактом порушено кримінальну справу. Ситуація ускладнюється тим, що собаки були вбиті на очах у двох дітей. Вони дуже болісно пережили це, постійно плачуть, згадуючи розстріл тварин. Ймовірно, їм знадобиться допомога психолога.

"За фактом розстрілу двох собак в селі Гран Гайсинського району відкрито кримінальне провадження за пунктом першим статті №299 "Жорстоке поводження з тваринами". У стрілка вилучено зброю, ведеться експертиза і проводяться слідчі дії", - повідомила заступник начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції в Вінницькій області Ірина Добровольська.

Відзначається, що зоозахисники обурені цією ситуацією і вважають, що підозрюваний повинен отримати від п'яти до восьми років позбавлення волі.

"Необхідно відкрити виробництво за пунктом третім статті №299. Там йдеться про вбивство двох і більше тварин, ще й на очах неповнолітніх дітей. Згідно із законодавством - це від п'яти до восьми років позбавлення волі", - наполягає зоозахисник Андрій Бондаренко.

Як повідомляв Апостроф, в зв'язку зі зменшенням кількості людей на вулицях Одеси через карантин, у місті можна зустріти безліч бездомних тварин.