RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Вербували моряків для перевезення мігрантів: в поліції Криму повідомили про підозру членам ОЗГ

Учасники організованої злочинної групи вербувальників, що діяла на території Херсонської та Миколаївської областей і займалася переправленням незаконних мігрантів із Туреччини до країн ЄС, були викриті та затримані в момент виходу яхти в море восени 2019 року, їм повідомлено про підозру.

Про це повідомляє відділ комунікацій Національної поліції.

В поліції вказали, що правоохоронні органи країн ЄС затримували такі судна, мігранти мали можливість отримати статус біженця, а українці – ув’язнення.

Поліцейські встановили, що у 2011 році троє мешканців Херсонської області організували злочинну групу для вербування та переміщення людей, з метою їх експлуатації. Підозрювані вербували моряків, які перебували у скрутному становищі, зокрема з-поміж мешканців окупованої території АР Крим та інших регіонів України. Зловмисники експлуатували моряків як членів екіпажів для перевезення нелегальних мігрантів морським шляхом з території Турецької Республіки до країн ЄС.

Встановлено, що вісьмох українців, які були завербовані зловмисниками, затримали правоохоронні органи країн ЄС. Їх було заарештовано та поміщено до місць позбавлення волі.

Слідчі Головного управління поліції Криму спільно з прокуратурою АР Крим за оперативним супроводженням Головного оперативно -розшукового відділу Херсонського прикордонного загону ДПС України повідомили про підозру трьом учасникам ОЗГ у вчиненні правопорушення за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (вербування та переміщення людини, вчинене з метою експлуатації, організованою групою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.