RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про план "реваншистів" Януковича щодо ДФС Солодченка

Народні депутати провалили голосування щодо створення Бюро фінансових розслідувань, і нереформована ДФС продовжує існувати з податковою поліцією. Прем’єр-міністр призначив в.о. глави ДФС Сергія Солодченка - колишнього начальника слідства податкової міліції. Солодченко після Революції Гідності був люстрований, проте рішенням Апеляційного суду люстрацію відмінили. Розгляд касаційної скарги у його справі затягується, що дозволило Солодченку очолювати ДФС три місяці.

Про це пише From.ua з посиланням на Багнет.

ЗМІпісля призначення Солодченка вказували на його зв'язок з колишнім міністром доходів і зборів Януковича – Олександром Клименком. З липня 2013 по квітень 2014 він працював заступником начальника головного управління - начальником слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінрозслідувань Міндоходів і зборів. З 14 квітня 2014 року його було призначено т.в.о. заступника начальника - начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходов в Луганській області. Юрій Атаманюк - податковий генерал часів Клименка, якого було також люстровано, тепло відгукується про Солодченка, бо той працював з ним у справі конвертаційних центрів. Як вказують ЗМІ, Атаманюк був архітектором схем, а Солодченко їх реалізовував.

Як пише видання, Клименко досі фінансує медійну активність Атаманюка, що виступав з критикою реформи податкової та митної сфер. Діяльність Солодченка Атаманюк зображає у позитивному світлі, а їх родини перебувають у дружніх стосунках та спілкуються, навіть у соцмережах.

Проте, як пише видання, Солодченко не зміг подолати корупцію у ДФС, а навіть підтримує схеми – працівники служби відкрито вимагають хабарі, і НАБУ затримало на корупції в 50 тисяч доларів підлеглого чиновника.

"Призначення Сергія Солодченка керівником Державної фіскальної служби позитивно сприймається у колі "реваншистів" - членів "бомонду" Януковича. Саме підлеглі Клименка захищають Солодченка, журналісти закидають тому, що він є люстрованим та невід’ємною частиною старої корумпованої влади…Солодченко - перша ластівка, яка знаменує реванш "донецьких", - вказує ЗМІ.

Також журналісти пишуть, що призначення Солодченка може бути частиною плану з повернення міністра Януковича Клименка.