RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У ЗМІ розповіли, як керівництво ДП "Медичні закупівлі України" піддає лікарів небезпеці для заробітку

Головне у скандалі між МОЗ та директором державного підприємства "Медичні закупівлі України" Арсеном Жумаділовим - те, що останній закуповуючи неперевірені костюми біозахисту, наражає на небезпеку сотні лікарів, які борються з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомило видання "Українські новини" з посиланням на Facebook політичного експерта Владислава Дзивидзинського.

"Кілька днів у ЗМІ обговорюється ситуація, яка виникла між МОЗ та директором ДП "Медичні закупівлі України" Арсеном Жумаділовим. Головне у скандалі не те, що непрозорими схемами Жумаділов переслідує власні інтереси, а те, що він під час епідемії наражає на небезпеку тисячі лікарів, які можуть заразитися коронавірусом через низьку якість захисних костюмів, які планувалося закупити", - пише він.

Крім того, додає експерт, МОЗ доведеться витрачати ресурси на проведення службового розслідування щодо діяльності ДП "Медичні закупівлі України".

"Причина (розслідування): непрозорі закупки засобів індивідуального захисту для лікарів, зокрема костюмів біозахисту. Керівництво ДП, яке очолює Арсен Жумаділов, уклали договори про закупку ЗІЗ в обхід чинних норм, тендерів та без перевірки якості продукції. Через це міністерство має тепер витрачати сили на перевірки та розслідування. В країні понад 6 тисяч інфікованих і МОЗу є чим зайнятися, окрім брудних справ Жумаділова і його підприємства", - зазначив політолог

Він підкреслив, що у той час як більшість суспільства співпрацює задля подолання наслідків епідемії, деякі директори держпідприємств розглядають ситуацію як можливість заробити.

"Епідемія згуртувала українців, до ліквідування наслідків хвороби приєднатися сотні підприємців та волонтерів, лікарі працюють цілодобово та валяться з ніг. Але деяких ця історія, схоже, ніяк не обходить. Для них епідемія - це лише черговий привід заробити на схематозі", - підсумував Дзивидзинський.