RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Залишили без грошей: під Дніпром лікар оголосила голодування через "урізання" зарплат, фото і відео

У вівторок, 22 квітня, у Дніпрі оголосила голодування генеральний директор обласної реабілітаційної лікарні Інеса Шевченко через медичну реформу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, голодування - акція протесту на підтримку лікарів з усієї України, яким після початку другого етапу реформи медичної галузі не доплачуватимуть зарплату.

Під час голодування вона має намір перебувати на робочому місці і виконувати свої обов'язки.

"Через реформу, яка розпочалася з 1 квітня, лікарі країни не матимуть заробітної плати. Зараз, якщо лікарні виплатили аванс, то на заробітну платню, за дуже маленьким винятком, грошей немає. Для того, наприклад, щоб медики Дніпропетровської області до кінця року отримували зарплату, треба 1 мільярд 330 мільйонів державної субвенції, а нашому регіону виділили 300 мільйонів, тобто в 4,5 рази менше", - сказала Шевченко.

Умови, в яких опинилися медики обласної реабілітаційної лікарні, дійсно нелюдські: "160 живих людей отримали 148 тис. авансу" - обурена Інеса Шевченко.

У перерахунку на одну людину, за вирахуванням податків, кожен отримає близько 700 гривень.

"... Дзвонять лікарі з усієї України, вони підтримують мене. Для них мій вчинок - як світло в кінці тунелю. І я не можу підвести людей, це моя принципова громадянська позиція", - каже Інеса Шевченко.

Про наміри оголосити голодування Інесса Шевченко написала 17 квітня на своїй сторінці у Facebook. Акція, яку розпочала 21 квітня, безстрокова, каже лікарка. Вона також сподівається, що її протест підтримають колеги в Україні та за кордоном.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що київські медики, які працюють з хворими на коронавірус COVID-19, отримали доплату за роботу за березень.