RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Перемогти не вийде: що не так в ідеї команди Зеленського щодо переговорів з Росією

Президент Володимир Зеленський ще в кінці минулого року пропонував ввести в переговорний процес з Росією переселенців з Донбасу, однак, всупереч уявній логічності, ця ідея не принесе бажаного результату.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Суть цієї пропозиції в тому, що якщо вже Росія так наполягає на тому, щоб Київ вів переговори з "народом Донбасу", значить потрібно говорити і з тими українцями, хто виїхав зі сходу, рятуючись від війни. Логіка влади, очевидно, була наступною: маючи антисепаратистські погляди, на відміну від пасічників і пушиліних, переселенці перевернуть результат переговорів.

Такий хід, ймовірно, представлявся ОП досить хитрим: атакували РФ її ж зброєю. Але тільки поєдинок цей далеко не шаховий, а бойовий, без правил і законів, а значить перемогти в ньому тонкою стратегією не вийде. Адже неможливо вести виважену гру, якщо правил в ній просто немає.

Одна з причин в тому, що тих "представників Донбасу", переговори з якими нам нав'язує Москва, Росія сама ж не визнає. Нагадаємо, що офіційно Кремль не визнавав ніяких виборів в ОРДЛО. Тому справа не в тому, щоб Київ мав розмову з "представниками Донбасу" (адже їх не існує навіть для РФ), а щоб Київ мав розмову з Москвою просто через її маріонеток. І якщо Москві не буде потрібен формат, при якому в Мінську на переговорах беруть участь переселенці, то такого формату і не буде.

Це вже підтвердили в так званому МЗС ДНР, заявивши, що не бачать сенсу в переговорах з переселенцями, так як ВПО представлятимуть думку не "народу республіки", а Києва.

"Фактично, українська влада хоче говорити сама з собою. Але так конфлікт не врегулювати", - зазначила фейковий міністр закордонних справ ДНР Наталія Никонорова. А як кажуть в ОРДЛО, так, значить, вважають і в Москві.

Інша справа, якби на переговорах з "представниками Донбасу" наполягав Захід. Тоді ідею з переселенцями дійсно можна було б "продати". Москві, теоретично, довелося б з цим рахуватися. Але Захід також розуміє, що ніяких законних "представників Донбасу" в природі не існує і не тисне на Київ, примушуючи вести двосторонній діалог з окупаційними адміністраціями.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Хитрі комбінації Кремля: чому ідея Єрмака може плачевно закінчитися для України.