RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Намагаються один одного з'їсти: заробітчанин розповів, чому не хоче працювати в Україні

Заробітчанин Олег Гринчак з Івано-Франківська, який працював в Чехії, а на початку карантину повернувся в Україну, пояснив чому не хоче працювати в Україні.

Про це він розповів "Апострофу".

Олег за призовом служив у внутрішніх військах, тому з початком війни в 2014-му вирішив піти на фронт.

Після демобілізації Олег Гринчак повернувся на своє домашнє підприємство, де робив вікна і двері. Столярну справу він успадкував від діда, який його всьому і навчив.

"Колись у нас можна було цим заробляти, а зараз - не особливо: дуже багато вимог, дошка дорога, шпаклівки та наждачки - все дорого. А люди краще куплять" паперові "двері з МДФ, ніж нормальні дерев'яні, хоча ціна зараз на них практично однакова. З приходом Порошенка почався взагалі дурдом - треба було платити багато податків, тому я на все плюнув, закрив і поїхав за кордон ", - каже чоловік.

Він розповів, що мав можливість піти на завод в Україні на ставку 18 тисяч. Але під кінець місяця грошей майже б не залишалося.

"Українці намагаються один одного з'їсти. У Польщі не працював, але двічі був проїздом. Так поляки, здається, ще гірше наших ставляться один до одного. У Чехії люди краще. З чехом спокійно говориш, він не говорить тобі, що ти українець і будь ти риса сюди приїхав. Тому скажу, що хто пожив за кордоном і побачив, як люди нормально живуть, не хочуть залишатися в Україні. у Чехії я взагалі не втомлююся, після роботи у мене вистачає сил приготувати собі їжу. і навіть у неділю я йду на роботу, якщо нема чим зайнятися ", - розповідає Олег.

Повний текст матеріалу читайте тут: Нехай влада йде подалі з такими зарплатами: чому заробітчани вибирають чужину.