RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Ви бачили авто лікарів, які борються з раком? Українець підірвав мережу сильним постом

Журналіст Павло Бондаренко звернув увагу, що в боротьбі з коронавірусом влада забула про інших важкохворих, за два місяці померло більш ніж 13 тисяч українців лише від раку.

Про це він написав у Facebook.

"Ви бачили автівки лікарів, що борються з онкологією? Цікаве видовище, скажу я вам. А лікарі в реанімації районної лікарні - на казарменому становищі і в памперсах працюють, бо на зміну один костюм видають і зняти його не можна. А людина, котрна за непорозумінням президентом вважається, "відосики" пиляє, як зустрічає комерційний вантаж костюмів. Котрі не у лікарнях, а будівельних супермаркетах у продажу опиняються. 65 мільярдів на фейковій епідемії - ласий, жирний шматок. Мовою чиновників це значить "засвоїти кошти". Ви уявляєте, як можна "піднятися" лише на масках для армії, поліції, рятувальників, державних чиновників? А на антисептиках? Кому належать фірми, де все це купується? Так що хтось скоро собі не лише автівочки, але й "хатиночки" на Рів`єрі прикупить", - пише Бондаренко.

Він звертає увагу, тоді як на боротьбу з коронавірусом виділили 65 мільярдів, то на профілактику і діагностику онкозахворювань цьогоріч виділено лише 1 мільярд гривень.

"І те, напевне урізали. На користь вірусу у короні. А тепер зробіть так: сядьте і згадаєте тих із своїх родичів, друзів, знайомих, хто у лютому-травні помер від коронавірусу і тих, хто помер від раку. А потім про 65 мільярдів, котрі розтікаються по кишенях "ахкакіхлюдєй". Починайте бажати мені опинитися без маски серед хворих на короновірус пацієнтів і розповідати про трагедію Італії. Но спочатку озирніться і порахуйте кількість хворих на цю хворобу навколо себе. Вірніше кількість важко хворих. Бо сьогодні я розмовляв із знайомими, котрі перехворіли, але до статистики не потрапили - максимум що здобули - консультацію сімейного лікаря по телефону і флюорографічний знімок. Но 65 мільярдів "засвоюються" згідно до заздалегідь затвердженого плану", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", в Національному інституті раку та дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" від сімей онкохворих дітей вимагають проходження платних тестів на виявлення коронавірусу, що викликає COVID-19.