RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Клоунада: мережа вибухнула гнівом щодо рішення по одній з фігуранток справи Шеремета

У п'ятницю, 22 травня, правоохоронці вручили повідомлення підозрюваній Яні Дугарь про закінчення досудового розслідування та відкриття матеріалів досудового розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив у Facebook адвокат Дугарь Денис Ломанов.

"Було вручено клопотання про зміну запобіжного заходу (з домашнього арешту) на заставу ... сторона обвинувачення просить визначити заставу в розмірі 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 168 тисяч гривень", - повідомив він.

Ломанов додав, що сторона захисту зібрала докази невинності Дугарь та буде доводити це в суді.

Раніше про завершення досудового розслідування повідомив ще один адвокат Дугарь та захисник іншої підозрюваної у справі Шеремета Юлії Кузьменко.

21 травня стало відомо, що підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь змінили підозри. З мотивів злочину прибрали "ультранаціоналістичні ідеї", змінивши на те, що невстановлені особи діяли з особистих мотивів "створення резонансної події з метою подальшої провокації численних акцій протесту". Ці невстановлені особи нібито залучили Дугарь, Антоненка та Кузьменко.

Антоненко тепер значиться не як організатор, а як виконавець за попередньою змовою. Кузьменко нібито заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на кнопку, яка призвела до вибуху.

"Слідство, яке так прискорилося після прес-конференції гаранта, дійсно вважає, що у них достатньо матеріалів для звинувачення? Стороною захисту, в свою чергу, зібрано незаперечні докази невинуватості Яни, що буде доведено в суді. Рухаємося далі", - написав адвокат Яни Дугарь.

У мережі прокоментували рішення у справі Шеремета.

"Успіхів! Нехай переможе правосуддя, а не клоунада", - написав користувач соцмережі Денис Монатко.

"Впевнена, що ви переможете", - написала Інна Гаврилюк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, в чому саме звинувачують головних фігурантів справи Шеремета.