RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У лікарні на Волині десятки хворих на коронавірус: свіжі подробиці

У Олицькому відділенні Волинської обласної психіатричної лікарні спалах COVID-19 - зареєстрували 67 випадків захворювання на коронавірус. Заразилися 46 пацієнтів 21 медичний працівник, двоє людей померли.

Про це під час брифінгу 25 травня в Волинській ОДА розповіла заступник голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

"В Олику з початку спалаху зареєстровано 67 випадків, в тому числі два летальних. Хвороба виявлена у 21 медичного працівника і 46 пацієнтів медзакладу. Інфікований один з двох корпусів лікарні, в якому знаходяться три відділення. Одна людина лікується в обласній інфекційній лікарні, це представник медичного персоналу, решта перебувають на амбулаторному лікуванні ", - розповіла Щербак.

Всього було обстежено 164 особи.

За словами Щербак, в силу специфіки установи "якщо хтось захворів у відділенні, то перехворіють всі". Через брак кадрів одна санітарка працює відразу в декількох відділеннях, що теж сприяє поширенню вірусу.

Вона додала, що медпрацівники лікарні забезпечені засобами індивідуального захисту. А ось підвезення до роботи було організовано не для всіх.

Відзначимо, за останню добу в Волинській області в цілому виявили 12 нових випадків захворювання COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", спалах коронавірусу зафіксований також в Прикарпатському онкологічному центрі - семеро медпрацівників захворіли коронавірусною інфекцією.