RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українці будуть шукати "лазівки": експерт вказав на важливий нюанс з відеофіксацією порушень ПДР

В Україні 1 червня почала роботу система відеофіксації, яка буде автоматично фіксувати порушення правил дорожнього руху. На думку активістів, це необхідний крок до цивілізованої Європи.

Про важливість і слабкі місця системи відеофіксації в ефірі "Апостроф ТБ" розповів громадський активіст, журналіст, співавтор проекту "Зупини Лося" Костянтин Андріюк.

"Це неймовірно важливий, великий, необхідний крок до цивілізованої Європи, до якої ми так прагнемо. Ми взагалі відстали з цим років на 10-15. Це повинно було бути раніше. Яка б там система зараз не була, що б там зараз не шукали , найголовніше, що вона почала працювати. Я бажаю, щоб не були виграні порушниками суди, які почнуть шукати якісь недоліки, почнуть розгойдувати для того, щоб завалити повністю цю систему ", - сказав він.

Він додав, що ментальність багатьох українців така, що при появі нового закону, вони шукають шляхів обійти його.

"Як сказав мій хороший друг-адвокат, він пояснив ментальність багатьох українців. Як тільки виходить новий закон - вони шукають, вони дивляться, не як цей закон виконувати і стає добропорядними громадянами, вони шукають, як цей закон обійти, як порішати. Ось в чому проблема. Не дивлячись на те, що вони розповідають, що вона не автоматична, є запуск, є перший крок. Далі всі ці порушники ... нехай вони об'єднуються і роблять, щоб ця система була повністю автоматичною. Мітингують, протестують ... Але вони цього не роблять . Нехай вони платять і виконують - і ДТП буде менше ", - впевнений Андріюк.

За його словами, навіть одне те, що хоча б перед камерою водії будуть скидати швидкість - вже позитив.

"Перед камерою вони будуть скидати швидкість. Це вже позитив, тому що є ранкові і вечірні пробки на швидкісних магістралях і мостах: відбуваються дрібні і великі ДТП. І одне таке ДТП паралізують півмасиву, всю магістраль. І люди втрачають час, нерви, гроші. Місто втрачає гроші. Це ж вважали навіть економічно ... ДТП стане менше. Майже всі будуть гальмувати, потім будуть нові камери з'являтися", - резюмував активіст.

Як повідомляв "Апостроф", 1 червня в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень ПДР, за перші 8 хвилин в Києві зафіксували кілька сотень порушень.

Прямий ефір "Апостроф ТБ" дивіться тут.