RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У США розробили унікальний тест на коронавірус

Вчені зі США створили новий тип тесту на антитіла до коронавірусу, який показує якість сформованого імунітету у пацієнтів.

Про це повідомляє Science Immunology.

Попередні тести на антитіла до коронавірусу показують, чи хворіла людина, але вони не визначають наявність імунітету і його силу.

Тоді як тест, створений вченими з Університету Північної Кароліни може допомогти епідеміологам визначити рівень колективного імунітету серед населення. Особливість цього тесту в тому, що він проявляє специфічні антитіла тільки для певної частини білка SARS-CoV-2.

Для нового тесту береться на аналіз кров і визначаються антитіла, які конкретно націлені на фрагмент білка коронавірусу. Цей фрагмент називається доменом, що пов'язує рецептор білка коронавірусу - RBD.

Тест показує рівні цього домену, які співвідносяться з рівнями всіх важливих нейтралізуючих антитіл, що відповідають за імунітет до SARS-CoV-2.

Як повідомляв "Апостроф", в США почали випробовувати на людях ліки, які можуть убезпечити організм і не дати заразитися на коронавірус.

Крім того, секретні служби США прийшли до висновку, що влада Китаю приховували спалах коронавірусу в країні з корисливою метою.