RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Петицію за зняття Геруса буде розглядати Зеленський - Волинець

Зареєстровану шахтарями на сайті президента петицію про зняття Андрія Геруса з посади голови енергетичного комітету ВР за знищення вугільної галузі буде розглядати президент.

Про це заявив народний депутат, Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в ефірі "112 України".

"Шахтарі Селидоввугілля, це група державних шахт, які знаходяться поруч із зоною розмежування, зареєстрували петицію на сайті президента з такою назвою "Спасемо вугільну галузь – проженемо Андрія Геруса". Вже зібрали більше 22 тисяч підписів, необхідно 25. Ще є в запасі десь 50 днів. Достатньо цього", - повідомив Волинець.

Депутат впевнений, що "Слуги народу" проголосують за зняття Андрія Геруса з посади голови профільного парламентського комітету, а петиція стане для цього ключовим сигналом.

"Ще місяців 5 назад я спілкувався зі "слугами". Вони йому не довіряють, говорять, що він їх дискредитував. Так само, як вони при скороченій процедурі голосували за поправку №8 і зламали ринок електроенергії. Саме цей збір петиції має бути основним сигналом", - вважає Волинець.

Раніше Михайло Волинець заявляв, що енергетична криза та зупинка вугільної галузі України були спровоковані діями голови парламентського комітету Андрія Геруса.

Нагадаємо, імпорт електроенергії з Росії було відновлено з 1 жовтня 2019 року завдяки "поправці Геруса". Це призвело до проблем у вітчизняній енергетичній і вугільній галузях, зокрема обмеження потужностей українських енергопідприємств, внаслідок чого енергокомпанії і шахти зазнали збитків. Низка політиків розцінюють дії Геруса щодо відновлення імпорту електроенергії з РФ як злочин проти держави Україна.