RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

До влади є багато питань: далекобійники відповіли Зеленському на образливе відео

Далекобійники, до яких звернувся президент Володимир Зеленський, відповіли на його слова.

Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на слова президента Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) Леоніда Костюченка.

"Звичайно, неприємно чути образливі слова на адресу людей, які у важкий для економіки країни час роблять все можливе для забезпечення господарського комплексу і населення всіма необхідними товарами. В умовах пандемії водії проявили героїзм, не побоюся цього слова! У зовнішньоекономічній діяльності, автомобілі - напевно, єдиний вид транспорту, який на той час об'єднував нашу державу із зарубіжними країнами, доставляючи експортно-імпортні вантажі. Але майже 1,5 млн водіїв комерційного вантажного транспорту отримали "подяку" від Президента... ", - зазначив Костюченко.

Він також повідомляє, що члени АсМАП слова гаранта не сприймають на свій рахунок, оскільки більшість транспортних компаній, які входять до складу Асоціації, в обов'язковому порядку проходять зважування.

Костюченко підкреслив, що влада декларує посилення різних видів контролю, але це не покращує якість роботи водіїв. Тому такі дії можуть привести до звільнень і переходу працівників в компанії у Європі (наприклад, Польщу, Литву, Латвію, Німеччину).

"Тому, до чинної влади виникає багато питань: чому не оформляються результати, як це передбачено нормативними актами, і водіям не видаються відповідні довідки, які б унеможливили повторні зважування; чому, наприклад, в Угорщині ваги показують норму, а при в'їзді в Україна - на тонну більше; ... чому нинішня влада не поспішає законодавчо регулювати питання про несення відповідальності відправника за результати перевантаження? ...І список питань можна продовжувати", - зазначив Костюченко.

Як повідомляв "Апостроф", на автобані під Мюнхеном в Німеччині двоє польських далекобійників побили українських водіїв фур.