RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На Банковій провели конопляний марш: фото і відео акції

У Києві під Офісом президента провели акцію "Наше право - жити без болю", яку організувала ініціатива "Конопляний Марш Свободи". У ній взяли участь також кілька пацієнтських, ветеранських і молодіжних спільнот та політсил.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "hromadske".

Учасники мітингу вимагали від влади підтримати правове регулювання обігу канабісу та його похідних для наукових і медичних цілей.

Організаторами акції стали Українська спільнота людей з розсіяним склерозом, Всеукраїнське об'єднання людей з наркозалежністю, спільноти "Афіна. Жінки проти раку", "Ветерани за медичний канабіс", організації "Міські ініціативи та Соціальні Трансформації", "Українські студенти за свободу", клуб Otel 'і партії "Демократична сокира" і "Партія Зелених".

Учасники акції закликали президента, уряд і парламент вжити заходів для якнайшвидшого надання тяжкохворим пацієнтам доступу до препаратів на основі медичного канабісу.

Крім того, вони вимагають звіту про провал впровадження Стратегії державної політики щодо наркотиків - а саме її складової, яка передбачає наукові дослідження канабіноїдів.

Участь у мітингу взяли близько сотні людей. На місці працює поліція діалогу. Через епідемію коронавірусу організатори відмовилися від проведення маршу, обмежившись акцією біля Офісу президента.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні хочуть підвищити поріг зберігання наркотиків, після якого настає кримінальна відповідальність.