RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Поліцейські перевірки: сотні закладів в Україні порушували правила карантину, фото

Під час поліцейських рейдів, які тривали в Україні дві доби, було складено 355 протоколів на директорів розважальних і торговельних закладів за порушення умов карантину.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сайт Нацполіціі.

Для проведення перевірок щодо дотримання встановлених вимог в умовах адаптивного карантину було організовано 640 рейдових груп. Всього було перевірено понад 6 200 закладів, з яких майже 3500 підприємств торгівлі, 2000. громадського харчування, 850 нічних клубів і розважальних закладів.

Як повідомили в поліцейській прес-службі, за дві доби було складено 355 адміністративних протоколів відповідно до ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До відповідальності будуть притягнуті 28 директорів розважальних закладів, 100 керівників підприємств громадського харчування і 227 директорів підприємств торгівлі. Для посадових осіб передбачено штраф від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Найбільше порушень виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях і в Києві.

Як повідомляв "Апостроф", пляжі Одеси, незважаючи на карантинні обмеження, забиті відпочиваючими. Про жодну соціальну дистанцію і, тим більше, маски, мова не йде.