RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Коли і як в Україні будуть повертати гроші за пробне ЗНО: детальна інструкція по отриманню

З середи, 1 липня, в Україні розпочинають повертати учасникам пробного ЗНО кошти, які вони раніше сплатили за участь у тестуванні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-службу МОН.

Кошти повертатиме міністерство спільно з ПриватБанком, тому потрібна карта саме цього банку, іншого не підійде.

Як швидко отримати кошти

Фінансовий телефон у ПриватБанку повинен співпадати з телефоном, вказаним під час реєстрації на пробне ЗНО як основний.

Важливо, що гроші не повертатимуть на банківські картки знайомих чи батьків, лише особисто учаснику.

Для того, щоб дізнатить, що гроші надійшли на карту потрібно буде перевірити її фінансових баланс або ж на телефон прийде SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів на картку.

Як оформити банківську карту

У разі, якщо в учасника немає картки ПриватБанку, то необхідно звернутися до будь-якого відділення та оформити її, з собою потрібно мати паспорт або електронну ID-картку. Неповнолітні учасники пробного ЗНО також можуть оформити картку ПриватБанку.

Оформити її бажано якомога швидше. Однак якщо зараз немає змоги потрапити до банку, є час до кінця листопада – програма повернення коштів діятиме до 1 грудня 2020 року.

У МОН наголошують, що, якщо при реєстрації на пробне ЗНО учасник вказав не свій номер телефона, а батьків чи номер змінився, то потрібно зайти у сервіс визначення результатів на сайті УЦОЯО та змінити основний номер телефону на той, що прив’язаний до картки.

Нагадаємо, тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій заявила, що до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в Україні все готово, і воно відбудеться в безпечних умовах.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів має намір коректувати умови проведення ЗНО в тих регіонах, де ситуація з поширенням коронавірусної інфекції буде небезпечною для учасників.