RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У країни ЄС зможуть їздити не всі українці: з'явилося роз'яснення МОЗ

У зв'язку з тим, що в Україні стрімко поширюється коронавірус, для українців, охочих відвідати країни Європейського союзу, буде діяти ряд обмежень.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу.

"Якщо ми говоримо про країни Європейського Союзу ... за показниками, які встановлюються на території Європейського Союзу - вони встановлюють кількість активних хворих на рівні 16 і менше. Це ті країни, які знаходяться в" зеленій зоні "і можуть спокійно подорожувати в країни Європейського Союзу", - уточнив Степанов.

При цьому нинішні показники захворюваності COVID-19 в Україні - вищі.

"Якщо ми говоримо про Україну, то сьогодні цей показник становить 57 на 100 тисяч населення активних хворих, два тижні тому, цей показник був на рівні 37 на 100 тисяч населення ... на сьогоднішній день будуть певні обмеження щодо поїздок українців в країни Європейського Союзу", - констатував він.

При цьому, за його словами, на деякі категорії громадян ці обмеження не поширюються.

"Це перш за все дипломати, громадяни, які мають сезонну роботу, громадяни, які виїжджатимуть на навчання до країн ЄС, це громадяни, які шукають притулок в країнах ЄС", - перерахував Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу в Україні зафіксовано 706 нових випадків захворювання на коронавірус, це дещо більше, ніж було напередодні.