RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Лукашенко заявив, що росіяни і українці заздрять білорусам: відео

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що жителі України і Росії заздрять білорусам через рівень життя.

Про це він сказав під час виступу до Дня Незалежності Білорусі.

в цій президентській кампанії не тому, що, вчепившись, тримаюся за це крісло посинілими пальцями. Я кращі роки свого життя, як і багато хто з вас, віддав будівництву цієї країни. Як могли, як міг, так і будували. Як виявилося, не гірше за інших. Головне, ми уникли воєн, живемо в безпечній, спокійній країні, де кожен, хто має малюка, може вийти на вулицю в будь-який час доби і бути спокійним. Нам заздрять люди з інших країн: наші брати-росіяни, українці", - сказав він.

Лукашенко вважає, що білоруси не розуміють, як їм все це дісталося і що інші країни заздрять їм.

"І мушу вам сказати (вибачте за нескромність - це ми з вами зробили): сьогодні навколо ті, хто зазнали важких втрат в цей період, чверть століття перебудови, заздрять білорусам, що вони спокійно пройшли цей шлях. Я це говорю, тому що сьогодні окремим дуже кортить, хочеться перевернути, реформ. Тільки хочу вас попередити, що в результаті цих реформ хтось наб'є кишені, а ви знову з каструлями будете ходити з сіл Солігорська, Слуцька та інших міст в місто-герой Мінськ. ви хочете сказати, що цього не буде? Буде. Подивіться на Америку - багатюща країна. Подивіться на Західну Європу - їм-то чого кортить", - сказав він.

За його словами, пандемія породила в Сполучених Штатах Америки 60 млн безробітних і голодні бунти.

"Ми не Америка, ми не друкуємо долари. Ми навіть не Росія, якій нема куди дівати вуглеводні, золото і метали. У нас тільки руки, мізки, голова на плечах. А для цього треба, щоб весь світ працював і працював, щоб економіка всього світу існувала. Якщо економіка всього світу закриється, закриємось і ми, тому що ми експортно орієнтована економіка, тому що ми основну сировину і ресурси купуємо з-за кордону. Так живуть багато середніх, малих держав. Але для цього потрібен мир, потрібна взаємодія. І ми все робимо для того, щоб взаємодіяти", - сказав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що стало відомо, хто складе конкуренцію Олександру Лукашенко на виборах президента Білорусі, які відбудуться 9 серпня.