RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Це бомба уповільненої дії: як коронавірус вбиває людей навіть після одужання

Лікар, який вивчав хвороби легенів протягом 15 років, попередив про тяжкі наслідки пандемії коронавірусу, які можуть стати причиною кризи в галузі охорони здоров'я.

Про це повідомляє MailOnline.

Доктор Сассан Рафі, який провів великі дослідження в області легеневого фіброзу, одного зі станів, які спостерігаються в важких випадках коронавірусної інфекції. Він стверджує, що тисячі американців, які перенесли COVID-19, можуть в майбутньому зіткнутися з катастрофічними проблемами зі здоров'ям.

Він додав, що ті, кому діагностували фіброз легенів після кількох тижнів на апараті ШВЛ, можуть зіткнутися з шокуючим рівнем захворюваності, який значно гірше, ніж багато видів раку.

Легеневий фіброз - це захворювання легенів, яке виникає при пошкодженні і рубцюванні тканини легенів і викликано агресивними вірусами, такими як COVID-19.

"Прогноз (життя, -" Апостроф ") з легеневим фіброзом становить три роки, що гірше, ніж у багатьох видів раку, і в даний час немає оптимального лікування", - пояснив медик.

Доктор Рафі каже, що навіть якщо пацієнт переживає госпіталізацію і протягом багатьох тижнів виживає з рідиною в легенях, це все одно може привести до тривалих ефектів, таких як фіброз.

"Це прогресуюче захворювання, тобто ви можете почуватися добре, але фіброз стає все гірше і гірше", - додав він.

Лікар каже, що деякі пацієнти можуть залежати від апарату ШВЛ до кінця свого життя, в той час як іншим може знадобитися пересадка легенів.

Партнер доктора Рафі, генеральний директор Upright Pharmaceuticals, Inc., Ендрю Янг додав, що "спадщина" і потенційні масштаби цієї проблеми викликають велику стурбованість.

За його словами, 40% пацієнтів з гострим коронавірусом, за останніми даними, будуть відчувати екстремальну імунну відповідь, відому як гострий респіраторний дистрес-синдром (ГРДС), який призводить до фіброзу легенів.

Як повідомляв "Апостроф", дослідники з Індії вивчили взаємозв'язок між середньою температурою в країні і кількістю випадків COVID-19 і дійшли висновку, що низькі температури взимку збільшать поширення коронавірусної інфекції.