RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні влаштували переполох через російський літак в "закритому" небі: чому це фейк

У п'ятницю, 10 липня, багато ЗМІ поширили інформацію, що в небі над Україною пролетів російський пасажирський літак рейсу SVR346, що виявилося неправдою, оскільки польоти суден РФ над територією України заборонені через взаємні санкції як наслідок війни на Донбасі і анексії Росією Криму.

Про це повідомили в прес-службі "Украероруху".

"До уваги журналістів та громадськості. За даними систем Украероруху, пасажирський літак рейсу SVR346 10 липня цього року не перетинав повітряний простір на сході України. Прохання не поширювати інформацію з недостовірних джерел", - йдеться в повідомленні.

Виявилося що на flightaware.com був технічний збій, через що спотворився маршрут. Вийшло, що пасажирський літак "Уральських авіаліній" з Анапи в Санкт-Петербург, який зазвичай летить по території РФ поблизу кордону з Україною, цього разу майже на початку польоту чомусь повернув назад, потім взяв курс вправо (в іншу сторону від пункту призначення), потім розвернувся в інший бік, залетів в повітряний простір України на вільну територію Донбасу, а далі вже над окупованими територіями попрямував в Санкт-Петербург.

Карти попередніх польотів свідчать, що літак постійно обходив територію України.

Користувачі мережі почали активно обговорювати новину:

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в суботу, 11 липня, рейс IndiGo з Ер-Ріяда (Саудівська Аравія) в Кашмір (Індія) потрапив в зону сильної турбулентності, в результаті чого люди на борту закричали від жаху і почали плакати.