RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як росіяни знищували український десант в Луганську: запис розмови з трьома "вагнерівцями"

У вівторок, 8 вересня, українська журналістка Яніна Соколова опублікувала нові плівки розмови нібито представника українських спецслужб з російськими найманцями з приватної військової компанії "Вагнера", що воювали на Донбасі. Першу частину цих розмов вона опублікувала 18 серпня.

Як повідомила журналіст на своїй Facebook-сторінці, нові плівки вона отримала в кінці минулого тижня на електронну пошту.

За її словами, в надісланому файлі були аудіозаписи і документи, судячи з яких розмова ведеться з громадянами РФ: Волгіним О. В., Григоряном Д. А. і Савицьким Д. Г.

"Бойовики "групи Вагнера" підтверджують поставки на територію України важкої бойової техніки з території РФ - танків, ПЗРК, БМП і Буків. Саме Буками, за їхніми словами, були збиті Український Іл-76, АН і малайзійський МН-17", - написала Яніна Соколова в коментарі до опублікованих записів.


Крім того, згідно з цими записам, так званий "Вагнер" особисто керував військовим угрупуванням, яке заходило в Луганськ. Його називали позивним 221-й або по батькові - Валерійович.

За вбивства найманці, за їхніми словами, отримують високу зарплату і військові нагороди Росії. Наприклад, Савицький Д. Г. надання своїх послуг оцінив в 6 тисяч доларів.

"Вагнерівці" на записах також розповідають про свої "подвиги" в Сирії, Судані та ЦАР.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України зрив операції СБУ з виманювання групи бійців ПВК "Вагнер" на територію України назвали "медійної операцією".