Вчені з'ясували, чому чоловіки частіше за жінок тяжко переносять коронавірус

Дві групи американських вчених, які займалися дослідженням коронавірусу, знайшли зв'язок між браком інтерферону і важкістю перебігу COVID-19, від якого частіше помирають чоловіки.

Про це пише Science.

За словами дослідників, вирішальне значення в тяжкому перебігу коронавірусу може мати брак інтерферону, який допомагає організму захищатися від вірусів.

У частини пацієнтів, які важко переносили COVID-19, інтерферонна відповідь була порушена через генетичні відхилення або через небажані антитіла, які атакують сам інтерферон. 94% пацієнтів, у яких знайшли антитіла, атакуючі інтерферон, - чоловіки, саме тому хвороба у них протікає важче.

Вірусолог з Інституту імунології в Ла-Хойя (США) Шейн Кротті заявив, що коронавірус уникає початкової вродженої імунної відповіді протягом значного періоду часу, що є його "хитрістю".

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Гарварду з'ясували чому імунітет до COVID-19 існує відносно недовго, адже концентрація антитіл в організмі хворих падає до малопомітного рівня приблизно за 3-4 місяці.