Вода з кранів іржава, а в колодязях порожньо: з'явилася сумна розповідь про екокатастрофу в Криму

У мережі з'явились жахаючі кадри того, як наразі виглядає Сімферопольське водосховище - одне з найбільших на кримському півострові, там замість води тепер пересохла й потріскана земля.

Про це повідомляють "Гроші".

"В селах висохли криниці. Важка ситуація в Південному Криму. Починаючи від Ялти до Судака. В Керчі. Ну, і в самих Сімферополі й Севастополі", - розповідають місцеві.

Дефіцит водних ресурсів боляче вдарив по сільському господарству. Посуха призвела до зменшення врожаю.

"В районі Сімферопольського, Північного Криму в сільській місцевості вода подається один раз на день. А є місця, де подається два рази на тиждень", - розповів кримськотатарський активіст Едем Дудаков.

Наразі воду дають за графіком, вмикають на дві-три години.

"Три години вранці й три години увечері. Але, найчастіше, йде іржава вода", - каже Едем Дудаков.

Окупаційна влада звинувачує Україну у дефіциті води в Криму. Але північно-кримський канал перекрито, допоки півострів знову не стане українським

Але, на противагу окупаційній владі, місцевий активіст відмічає: навіть після закриття каналу вода загалом одразу не зникла.

Україна відкриє канал тільки після повернення Криму. Тим часом у Сімферопольському водосховищі залишилося лише чотири мільйони кубометрів води, а в Партизанському - шість мільйонів. Водночас лише один Сімферополь витрачає понад сто тисяч кубів на день.

Детальніше про воду у Криму читайте в матеріалі "Апострофа": Кримська платформа Зеленського: що робити з водою на півострові.