RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Названо 10 кроків, які потрібно зробити перед купівлею вживаного авто

Експерти назвали десять кроків, які допоможуть не помилитися з вибором уживаного автомобіля.

Про це повідомляє wheels.ca.

Визначте свій бюджет

Це буде мати вирішальне значення для пошуку вашої ідеальної машини. Шукайте автомобілі, які трохи перевищують ваш бюджет. Припустимо, у вас є 10 тисяч доларів, які ви можете витратити на автомобіль - переглядайте машини від 13 тисяч доларів. Це відкриє доступ до більш цікавих автомобілів, ціну на які потенційно можна буде знизити.

Підготуйте гроші заздалегідь

Ще один важливий елемент, який слід враховувати, - це підготовка грошей перед покупкою. Якщо вам потрібно зайняти ці гроші або взяти їх в банку, зробіть це до початку пошуку. Хороші автомобільні пропозиції, як правило, швидко розбирають, а це означає, що ви можете втратити вигідний варіант.

Вивчіть бажану модель

Тепер, коли ви звузили область пошуку до кількох моделей, які можете собі дозволити, постарайтеся отримати про них якомога більше інформації. Інтернет - це джерело автомобільних даних. Звернення до фахівців також допоможе виявити загальні проблеми. Знання того, що саме ви купуєте, є важливим компонентом успіху, адже це додасть вам упевненості під час переговорів.

Визначтеся з пробігом

Як правило, пробіг менше 100 тисяч км є хорошою знахідкою, і в деяких випадках на авто все ще поширюється первісна гарантія. Якщо вона закінчилася, рекомендується переконатися, що у продавця є документи з технічного обслуговування, що підтверджують профілактичне обслуговування.

Задавайте правильні питання

Коли ви знайшли кілька хороших варіантів з добрим пробігом і за розумною ціною, зв'яжіться з продавцем і задайте потрібні питання. Почніть з питання про те, як давно у них ця машина і чому вони її продають. Вам потрібен продавець, який добре дбає про свою машину, а не машина, яка кочує від одного власника до іншого. Запитайте також стояла машина в гаражі, або на вулиці та чи експлуатувалася взимку. Також важливо дізнатися, чи не потрапляв автомобіль в аварію.

Ретельно огляньте автомобіль самостійно

Зверніть увагу на тріснуте лобове скло, перевірте загальну якість фарбування автомобіля і, звичайно ж, зверніть увагу на іржу. Зазвичай іржу можна знайти під крилами, дверними порогами, на даху або навколо багажника. Відкрийте капот і переконайтеся, що моторний відсік такого ж кольору, що і автомобіль. Якщо їх кольори різні - машина перефарбована. Нарешті, попросіть тест-драйв. Під час їзди перевірте основні компоненти, такі як гальма, рульове управління, зчеплення (якщо воно ручне) і загальна поведінка трансмісії.

Запросіть для огляду професіонала

Кожний чесний продавець розуміє важливість того, щоб автомобіль перед покупкою оглянув сертифікований механік. Деякі продавці виконають цю перевірку за вас. В такому випадку обов'язково отримаєте офіційний документ. Якщо ні, запитайте, чи можете ви відвести машину в найближчий гараж для огляду. Як тільки автомобіль виявиться на підйомнику, запитайте, чи можете ви поглянути на його ходову частину. Знову ж, пошукайте іржу, витоки масла або щось підозріле. Ніколи не купуйте старий автомобіль, попередньо не піднявши його.

Відстежте історію авто

Як тільки автомобіль буде оглянутий, спробуйте отримати звіт Carfax. Перейдіть на сайт Carfax і введіть серійний номер автомобіля. Це вимагає деяких витрат, але вони того варті, оскільки в звіті міститься важлива інформація про історію автомобіля.

Перевірте відгуки

Ви готові до покупки, але вам потрібно зробити ще одне. Оскільки тепер ви знаєте, де був спочатку куплений автомобіль (зі звіту Carfax), експерти рекомендують зателефонувати в це представництво і дізнатися, чи все відгуки були виконані по гарантії. Серійний номер дозволить вам підтвердити це в сервісній службі. Вони також зможуть сказати вам, чи проводилося в їхньому магазині регулярне технічне обслуговування і до якого часу.

Назвіть свою ціну

Грунтуючись на історії і стані автомобіля, а також на інших прикладах, які ви бачили в інтернеті, зробіть пропозицію по ціні нижче запитуваної. Переговори - це частина купівлі-продажу, тому не соромтеся торгуватися. Приводьте аргументи на підставі стану автомобіля.

Раніше "Апостроф" публікував рейтинг 5 найбільш проблемних модифікацій авто, покупка яких може призвести до великих проблем.