RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як лікують від коронавірусу в Луганську: моторошні відео з переповнених лікарень

В окупованому Луганську хворим на коронавірусну інфекцію не вистачає місць у лікарнях. Хтось змушений лежати в коридорі, а іншим відмовляють у госпіталізації.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа".

Зокрема з'явилося відео, зняте в Луганській міській багатопрофільній лікарні №7, де пацієнти змушені лежати в коридорі. Поруч, на сходовому майданчику, стоїть 5 людей. На відео чітко чутно, як один з них постійно кашляє, але ніхто не звертає на це уваги.

Через переповненість лікарень луганські лікарі почали відмовляти в госпіталізації пацієнтам з пневмонією.

Мешканка міста виклала відео, на якому вона вимагає від медперсоналу покласти в лікарню її батька, у якого, за її словами, важка форма пневмонії і труднощі з диханням.

"110 осіб на 40 ліжках, куди його?", - відповідає доктор.

При цьому в лікарні явно не вистачає персоналу, прийомом хворих займаються хірург, медбрат і гінеколог.

В цей же час Луганську в поліклініку №12 шикуються величезні живі черги на прийом до лікарів. У соціальних мережах відзначають, що подібні черги спостерігаються практично у всіх містах на окупованих територіях.

За повідомленнями Telegram-каналів, які висвітлюють життя на окупованих територіях, найгірша ситуація в ОРЛО спостерігається в Кришталевому (колишній Красний Луч), Брянці та Кадиївці (колишній Стаханов). Дійшло до того, що влада недореспублік планує повністю закривати міста на в'їзд і виїзд. Раніше подібним чином на карантин закрили селище Слов'яносербськ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Смертність зашкалює: як в "ЛДНР" лікують від "корони".