RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Антибіотики лікують коронавірус чи ні: з'явилося детальне роз'яснення

Антибіотики не діють на віруси і саме тому їх не можна використовувати для для профілактики і лікування коронавірусної інфекції. При цьому є й винятки.

Як говориться в матеріалі "Апострофа", до такого висновку прийшли у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Справа в тому, що одним з ускладнень у хворих COVID-19 може стати супутня бактеріальна інфекція і вже в такому випадку вам можуть призначити антибіотики.

Як пише в своєму проекті Державний експертний центр МОЗ України, в країні дозволені такі антибіотики: ампіцилін, амоксіцилін клавуланова кислота, цефтріаксон, азітроміцин, кларітроміцин, доксициклін та моксіфлоксацин.

При цьому призначення антибіотиків повинно суворо контролюватися лікарем, в іншому випадку їх використання може призвести до важкого інфекційного захворювання прямої кишки і антимікробної резистентності.

Антибіотики можуть призначати для лікування пневмонії у людей, які можуть лікуватися вдома, якщо імовірною причиною пневмонії є бактеріальна інфекція або незрозуміло, бактеріальна це або вірусна інфекція. Також їх використовують при лікуванні людей групи ризику.

При цьому в більшості європейських країн, однією з головних умов призначення антибіотиків залишаються клінічні і лабораторні докази бактеріальної інфекції.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Антибіотик при коронавірусі: панацея чи помилка лікаря