RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Як українці святкують Геловін 2020: яскраві фото та відео

Хоча в Україні неоднозначно сприймають Геловін - свято, яке відзначають напередодні католицького Дня всіх святих в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, в соцмережах почали з'являтися розповіді, фото і відео про святкування Геловіну 2020.

"Апостроф" зробив підбірку про святкування Геловіну 2020.

Геловін відзначають з кельтських часів - кельти вірили, що в цей день душі померлих приходять на землю. Тому вже тоді люди дотримувалися традицій в цей містичний день.

Українці адаптували кельтські традиції до українських, що знайшло своє відображення у традиції згадувати померлих рідних і готувати страви з гарбуза.

"Це чарівно, що ми так добре з вами знаємо світову культурну спадщину, але прикро, що паскудно знаємо власну. Тому що наші предки ці дні також гучно відзначали і в українській традиції вони називалися "осінніми дідами". "Дідівським днем" називали суботу напередодні 8 листопада. З приходом християнства цю суботу почали називати ще й Дмитрівською", - розповіла про традиції українців на своїй сторінці у Facebook Дара Корній.

"Цьогоріч Ніч Висвячування Усіх Грішників, відома загалу як Геловін, або Савинь (Самайн) збігається із Диким Полюванням, яке пов’язане із кількома різними процесами. Серед іншого воно сприймається як ревізія сексуальної енергії, - розповідає Oles Barleeg. - І яка ж Ніч Висвячування Усіх Грішників, Геловін та Савинь без пирога?".

Українці, які святкують Геловін, почали публікувати на своїх сторінках в соцмережах яскраві і страшні фото.

Переглянути цей допис в Instagram

Каждый год, в канун Хеллоуина, мы традиционно выпускаем своих летающих монстров на волю. В этом году наш дементор Сергей Александрович, резвился на Арке Дружбы Народов и в Юнит Сити. Наверняка многие его встретили) Ведь хорош? Ну что, со светлым праздником Хеллоуина вас, Друзья! Пусть вся нечисть останется позади. #dronarium #halloween #unitcity #ukraine #kyiv #киев #київ #геловін #хелоуин

Допис, поширений Первый Украинский Дронариум (@dronariums)

Як повідомляв "Апостроф", свято Геловін супроводжують прикмети, ритуали і гадання.