RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Медиків не вистачає: лікар розповіла про страшну ситуацію з хворими коронавірусом, фото

Медик Ніна Козловська, яка працює ЦРЛ Києво-Святошинської райради, розповіла про реалії роботи з коронавірусними пацієнтами.

Про це вона написала у Facebook.

"Хворі знаходяться в інфекційному,терапевтичному та урологічному відділеннях.Неврологічне відділення закрите на ремонт.По слухам,з 1 грудня його відкриють. Туди думають ложити хворих на коронавірус,ускладнений інсультом .Хто медик,той може уявити,які це будуть хворі.Вибачте ,що буду писати прямо,але це друга реанімація,але без ШВЛ, або передморгове відділення получиться. Коли запитали,хто буде там працювати, медиків не вистачає,то сказали,ну є ж вас три медсестри", - написала вона.

Медик пише, що вони не згодні працювати у новому відділенні. З них одна медсестра недавно поборола коронавірус. За словами Козловської, медики відмовляються працювати за графіком доба через добу, адже, поступатимуть важкі хворі, а умови праці погані.

"Медиків не вистачає,а ви ними ще й розкидаєтесь. Більше норми і по одній ми працювати не будемо,ніяких добровільних заяв писати теж не будемо. Тому,що якщо ми там "загнемось" по одній,щоб ви не казали,що ми добровільно погодились.А якщо ви нас заставите працювати більше норми примусово ,як Ви обіцяєте, по наказу, вся відповідальність буде на вас. І ще одне,200% ковідних тут уже теж не пройдуть, тільки 300, та і за шкідливість роботи з такими хворими ви повинні будете платити не 15 %,а 60%", - написала жінка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Миргороді Полтавської області медикам доводиться носити хворих на коронавірус, який не стихає в Україні, на руках.