RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Штрафи для євробляхерів: що саме пропонують Мінфін і "Слуга народу"

У народних депутатів та Мінфіну є три точки зору на те, як повинен виглядати закон про штрафування водіїв авто на іноземних номерах

Про це "апостроф" розповів народний депутат від монобольшінства Євген Брагар.

"Що стосується самого законопроекту, є три точки зору. Перша - Мінфін, частина митного комітету, представники "ЄС" і "Голосу" виступають проти будь-якого варіанту доступного розмитнення. Друга - незначна частина "слуг" виступає за розстрочку митних платежів, але, щоб вони залишилися в нинішньому обсязі. І третя - є група активістів від "Слуг народу", до яких і я належу, які виступають за загальне доступне розмитнення, щоб був знову введений пільговий період, як це було в 18-19 році, щонайменше, на 6 місяців, щоб люди мали можливість завезти і розмитнити доступні автомобілі", - повідомив Брагар.

Поки депутати думають, штрафи мають бути заморожені.

"Сподіваюся, що притягати не будуть і прецедентів не буде, хоча я допускаю, що може бути, коли не зовсім чисті на руку інспектори намагатимуться притягнути до відповідальності людей", - резюмував Євген Брагар.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві фінансів пояснили, чому українці не можуть платити менше за розмитнення авто на Єврономер .