RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Рада переносить голосування за законопроекти по КСУ: названо причину

На цьому пленарному тижні Верховна Рада не буде розглядати жоден із законопроектів щодо Конституційного суду.

Про це повідомляє "Українська правда".

В оприлюдненому порядку денному, на поточний пленарний тиждень, немає жодного з законів, які стосувалися б розв'язання кризи зі скасуванням незаконного збагачення і взагалі ситуації навколо КСУ.

"У "слуг" всередині конфлікт. Голосів закону Зеленського немає, а Офіс робить все, щоб за закон Разумкова також не голосували. Всі вихідні лідери СН обдзвонювали інші фракції і пропонували взагалі не проводити засідання, мовляв, Разумков і Стефанчук хворі", - розповів УП один зі співрозмовників в опозиційних фракціях.

Засідання у вівторок буде єдиним на цьому тижні, на це вплинув спалах коронавірусу в "Слузі народу", зокрема захворів спікер ВР Дмитро Разумков.

Таку ж інформацію оприлюднив депутат від "Голосу" Ярослав Железняк. За його словами, з середи Рада може піти працювати в комітети.

"Поки не видно, щоб Офіс намагався вирішити кризу. Комунікації з Разумковим немає. І на цьому тижні в розгляд законів про КСУ заходити не будуть", - розповіло джерело, близьке до спікера Ради.

Відзначимо, що рішення по КСУ відкладають мінімум до наступного пленарного тижня, тобто до 1 грудня, або ж для нього доведеться скликати позачергове засідання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що через кризу навколо Конституційного суду і його скандальних рішень Україна може втратити підтримку міжнародних партнерів і європейських фінансових інститутів, що може мати більш загрозливі наслідки для країни, ніж втрата безвізового режиму з країнами Євросоюзу.