RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

П'ять років розслідування і процесуальна криза: адвокати про справу Бахматюка та "ВіЕйБі Банку"

Справа "ВіЕйБі Банку" перетворилась на політичне протистояння через те, що у самому розслідуванні настала криза через брак доказів проти екс-власника банку Олега Бахматюка.

Про це заявили адвокати в коментарі "Апострофу".

"Справа олігарха Бахматюка та ПАТ ВіЕйБі Банку вже давно перестала бути кримінальною. На жаль, в нашій країні таке трапляється часто, коли органи порушують кримінальні справи за негласними вказівками окремих високопосадовців, потім минають роки, політики йдуть з посад, а справи залишаються і закрити їх не вистачає сміливості, оскільки, треба взяти на себе відповідальність. В рішенні Офісу генерального прокурора про відмову у екстрадиції пана Бахматюка я не бачу жодної "зради" - зазначив адвокат АО "Баррістерс" Олександр Тананакін, який надає правову допомогу у справі, в тому числі Олегу Бахматюку.

Як вказують експерти, НАБУ нав’язує суспільству тезу, що начебто Олег Бахматюк перебуває у міжнародному розшуку, але це не відповідає дійсності. Рішень про міжнародний розшук Бахматюка не існує, це можна перевірити, а детективам та прокурорам у провадженні відома адреса його місцезнаходження.

На думку детективів НАБУ, Національна поліція "погано розслідувала справу". Печерський районний суд Києва прийняв рішення повторно закрити дане провадження, в.о. Генпрокурора, керівник департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу генерального прокурора не влаштували бюро.

Як вказує адвокат, НАБУ зупинили досудове розслідування, в зв'язку з тим, що чекають на відповідь з Австрії з 2017 року.

"За цей час детективи Національного бюро не проводили жодних належних слідчих дій з підозрюваними, допити, тощо, які, до речі, перебувають під величезними мільйонними заставами. Тому, вважаю, що Національному антикорупційному бюро треба вже повернутись із площини медійного піару до своїх безпосередніх функцій - досудовому розслідуванню" - підсумував адвокат.