RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Telegram почне монетизацію в 2021 році: за що доведеться платити користувачам

У 2021 році Telegram почне монетизацію через зростання користувачів.

Про це повідомив засновник месенджера Павло Дуров на своїй Telegram-сторінці.

Він зазначив, що сам оплачував рахунки компанії Telegram з особистих заощаджень. Але далі це неможливо, адже їм почали користуватися мільярди людей.

Дуров не планує продавати Telegram, тому пропонує інше рішення питання - монетизацію. За його словами, це ледь помітять багато користувачів, адже всі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними.

"Крім них, ми запропонуємо додаткові функції для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами. Деякі з цих нових функцій будуть ресурсоємними і, як наслідок, стануть платними. Звичайні користувачі завжди будуть користуватися Telegram безкоштовно", - зазначив засновник месенджера.

Також він додав, що всі сервіси Telegram, пов'язані з обміном повідомленнями, залишаться вільними від реклами. Її запропонують масовим публічним каналам, які побудовані за принципом мовлення "один до багатьох" й можуть досягати мільйонів дописувачів.

"Ми запропонуємо нашу власну рекламну платформу для каналів, яка забезпечить користувачам комфорт і конфіденційність, а нам дозволить покривати витрати на сервери і трафік", - написав Дуров.

Також він навів у приклад платні стікери, крім безкоштовних, художники яких також зможуть отримувати частину доходу.

Як повідомляв "Апостроф", в 2018 році статок засновника соцмережі "ВКонтекте" і месенджера Telegram Павла Дурова становив не менше $1,7 млрд.