RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Керівництво України знайшло "роботу" для Валіда Арфуша: що відомо про великого друга "регіоналів"

Колишнього піарника екс-президента Віктора Януковича, що втік, і бізнесмена Валіда Арфуша, який керував медіапроектом Еuronew, підтримує українська влада.

Про це повідомляє видання Realist.

У минулому діяльність привела до втрати 10 млн євро. Підготовка до реалізації проекту в Україні почалися ще з 2006 року. Пізніше, після перемоги Януковича на виборах, стало відомо про Арфуша. Він почав представлятися, як єдиний парламентер з боку України і організатор всього процесу. Тоді сума з бюджету і збільшилася до понад 9 млн євро.

Прихильність української влади до Арфуша викликає питання. Особливою підтримкою він користувався у "регіоналів". Однак в зарубіжній пресі пишуть, що він може бути причетний до сутенерства.

"У справі про сутенерство Онищенко і шоумен Валід Арфуш також звинувачувалися в торгівлі жінками з метою сексуальної експлуатації в Російську Федерацію, Казахстан і Об'єднані Арабські Емірати", - написало американське видання Times Square Cronicles.

Загальна біографія Арфуша доступна всім: він з березня 2010 по червень 2013 року був заступником генерального директора НТКУ. Одночасно, з жовтня 2010 року, він був президентом Координаційної ради української версії Еuronews.

У документації йдеться, що саме НТКУ була одержувачем коштів з бюджету, які виділили для Еuronews Ukraine. Потім виявилося, що значна частина грошей, які, нібито, виділялися НТКУ на організацію роботи Euronews - просто зникала в невідомому напрямку.

У 2015 році материнська Euronews подала позов на НТКУ і зажадала повернути понад 10 млн євро. У цей період за українську редакцію відповідав сам Арфуш.

А на момент подачі позову піарник виявився на посаді директора по країнах СНД в материнській редакції Euronews. Це було в 2014 році.

У його схемі простежується така ідея: він вибивав борги з української Euronews, які сам він і зробив.

Як повідомляв "Апостроф", представник Всесвітньої організації охорони здоров'я висловив стурбованість з приводу того, що Кабінет міністрів України виділяє 125 млн гривень на експериментальні ліки від COVID-19.